woensdag 30 mei 2012

Tuintje

Ons tuintje doet het erg goed en daar ben ik erg blij mee! Het is zo heerlijk om na een dag werken even een rondje door de tuin te lopen om te kijken of er nog knoppen bij gekomen zijn en of er al iets nieuws staat te bloeien.

De bovenste foto is een Delphinium of te wel Ridderspoor. Deze heb ik zelf gezaaid toen ik nog bij mijn ouders thuis woonde. Het was een mix van kleuren dus een verrassing wat eruit zou gaan komen! In dit geval moest ik best wel geduld hebben aangezien ze in het tweede jaar bloeien, wonder boven wonder zijn ze allemaal blauw. Ik heb twee lichtblauwen overgehouden, deze staan al te bloeien en één donker blauwe. Ben er maar wat blij mee.

De onderste foto is een Lupine, een oranje Lupine! Op de foto komt de kleur niet helemaal overéén. Dit is een jeugd sentiment, mijn opa had ze altijd in de tuin staan en was er van begin af aan al helemaal gek op. Bij mijn ouders hebben we tijden een roze gehad. Ik wil dit jaar de zaden verzamelen om volgend jaar nieuwe te zaaien, je weet maar nooit een Lupine kan zomaar verdwijnen.

In de loop van de zomer zal ik wat vaker een detailfoto plaatsen van de planten in de tuin!

zondag 20 mei 2012

Hexagon

Weer een paar verder! Tot nu toe nog steeds allemaal verschillend, heerlijk vrolijk toch? Het hele boeltje gaat zo mee naar buiten en dan ga ik heerlijk van het zonnetje genieten, morgen weer werken dus het er vandaag maar van nemen dacht ik zo.

vrijdag 18 mei 2012

Creativiteit!


Niet alleen ik ben creatief, nee zeker niet. Vriendlief heeft vandaag van een stuk hout een sleutel hang dingetje gemaakt voor aan de muur! Dit van een zelf gekloofde stuk eikenhout en een paar haakjes. Ik heb gevraagd of hij er nog twee wil maken, dan hangen we ze leuk met zijn drieën onder elkaar aan de muur.

Ik ga ondertussen heerlijk door met het haken van Hexagon's. Tot nu toe allemaal nog verschillend. Heerlijk toch!

woensdag 16 mei 2012

Update sleutelhanger

Ik vond hem al af, maar collegaatje wou er toch graag een bloem bij aan en extra lintjes. Nou dan doen we dat toch! Vanmorgen wit en een knal roze bol katoen gehaald, anders word het zo rood. Bloem gehaakt en eraan gemaakt. Ook wou ze graag een losse bloem om ergens aan te doen, alweer klaar!

Vrijdag neem ik hem mee voor haar, ben benieuwd wat ze er van vind!

maandag 14 mei 2012

Hexagonnetjes!

Ow, wat haken deze toch heerlijk weg! Vind ze zo ongelooflijk leuk om te haken.

Nog lekker aan het spelen met de kleurtjes.


zaterdag 12 mei 2012

Hexagon

Sprei uitgehaald en begonnen met hexagons. Pas op, deze zijn best behoorlijk verslavend!

Patroon vond ik hier!

Heb er nog maar net één af en twee halve. Wil ze wel gelijk aan elkaar gaan haken dus nog een beetje stoeien met de kleuren. Vind het nu al leuk en hoop dat ik ze leuk ga blijven vinden!

tuintje


Eerste rode aardbei! Alleen is deze niet lekker meer, vermoed door het natte weer van de laatste tijd, maar er zit vruchtrot in. Zonde! Kan ik niet eens mijn eerste rode aardbei proeven..

Voor de rest is er een kuub hout afgeleverd, dus vriendlief heeft wat te doen vanavond en morgen. Die is druk aan het hout hakken, strakkies lekker het houtstek vol, kunnen we heerlijk fikkie stoken deze zomer. Vind ik altijd zo gezellig en knus..

Vandaag drukke dag gehad op het werk, moederdag drukte noemen ze dat. Veel plantenbakken verkocht, heb niets anders gedaan dan plantenbakken maken vandaag en ik kon het gewoon niet bij houden.. Maandag weer een dag en dan de boel maar weer even netjes maken, haha.

Heb nog wel tijd gevonden om voor mezelf nog een kleinere mand op te maken in de zelfde kleuren als de balkonbakken aan de schutting. Vind het wel gezellig staan zo, twee manden bij elkaar.







woensdag 9 mei 2012

Sleutelhanger

Klaar alweer! Dat ging best snel moet ik zeggen.. Hoop dat ze hem leuk vind, ze wou er ook graag een bloem aan. Maar denk dat de sleutelhanger dan wat te vol word. Heb haar een foto gestuurd, kan ze zelf beslissen ;).

Ik ga nog lekker van mijn vrije dag genieten!!!

Tasje is klaar!


Ik ben erg rustig op het moment met bloggen, simpel weg geen tijd. Druk op het werk, huishouden, hummeltjes en wat al niet meer. Maar gelukkig vind ik af en toe nog een gaatje om eventjes te haken! Het tasje is klaar, nu leuke dingetjes haken, maken en vinden om er in te doen..

Vandaag beginnen met een klein ander projectje voor een collegaatje, zelfde soort projectje als het laatste. Alleen dan voor een ander collegaatje! En een ander kleurtje, dus vanmorgen de stad even in geweest voor katoen. Warempel heb ik maar twee bolletje meegenomen, schouderklopje voor mezelf! Een bolletje rood en een bolletje roze. Zal zo de lintjes uit de kast halen en heerlijk freubelen..

 



woensdag 2 mei 2012

Tuintje

Vanmorgen was ik al vroeg op, acht uur klaar wakker. Deed het rolgordijn omhoog en wat een heerlijk weer zeg! Hup uit bed, plantjes gehaald voor in de balkonbakken en nog wat aardbeien.
Daarna eerst maar boodschappen gedaan en even de stad in geweest voor een nieuwe broek. Warempel, nog geslaagd ook! En een leuk zomers blouseje voor erboven. Had ook nog leuke slippers gezien, maar die heb ik maar laten staan ;).

Toen ik thuis was eerst maar eens wat in huis gedaan, pff wat maken parkieten er een rommeltje van zeg. Even stof gezogen en een gedeelte afwas weggewerkt. Gauw de tuin in, zag dat de buren weggingen en die hebben altijd zo'n kabaal dat in de tuin bezig zijn niks aan is, en de plantenbakken gevuld! Ziet er weer heerlijk fris en vrolijk uit, laat de zomer maar komen!

Ik pak strakjes heerlijk mijn boek en een haakwerkje en ga buiten zitten! De korte broek aan en lekker in het zonnetje..