dinsdag 31 juli 2012

Entrance haken

Kennen jullie dit al? Ik zag op deze blog een mooi gekleurde haaksel. Was het hier en daar al eens eerder tegen gekomen maar ben gisteren gaan zoeken. Toen kwam ik erachter dan het entrance haken heet en ik vind het super leuk om te doen!

Ik heb het geleerd via dit youtube filmpje.

Veel plezier!

maandag 30 juli 2012

Gehaakte lampenkap

Eindelijk, na een jaar dubben een gehaakte lampenkap! Ooit was deze lampenkap bedekt met stukjes berken schors, hier had ik veel te weinig van en zie dan maar van het zelfde structuur schors te vinden. Dus die stond al een hele tijd in een hoekje te verstoffen, was het zat en heb dus alleen de ringen van de kap bewaard en de rest weggedaan. Lap gehaakt, ringen erin vast gemaakt en klaar!

Hij is gehaakt met een dubbele draad bruin acryl en één draad knal blauw katoen. Gehaakt met naald tien, lekker dik en gauw klaar. Gewoon heen en weer met vasten gehaakt, makkelijk zat.

Weet nog precies waar we hem gaan hangen maar dat komt nog wel!

vrijdag 27 juli 2012

Vlinder!

Is ie niet gaaf!! Kwam zomaar langs fladderen, ik als een gek de digitale camera pakken die ik nét had opgeruimd.

Dit is de Koninginnenpage en schijnt niet veel voor te komen in het Noorden van het land. Gekke vlinder ging dood leuk rustig zitten 'eten' van de Oostenrijkse Geraniums en ik kon ontzettend dichtbij komen zonder dat ie er vandoor ging.

Vriendlief zal wel balen als hij de foto's ziet ;)

woensdag 25 juli 2012

Bijna af


De bodem zit erin en gisteravond een handvat eraan gehaakt.

Gewaagde kleuren combinatie, zoals vriendlief het zei. Maar, wel erg leuk! Hah, nou dat vind ik nou ook.

Ook handig om projectjes in te bewaren of mee te vervoeren ;). Ik ga hem niet voeren, ten eerste ben ik niet handig met stof en ik vind het te veel gedoe. Bovendien heb ik er echt geen geduld voor, misschien ooit!

maandag 23 juli 2012

toilettas in wording

Zaterdag mee geweest boodschap- pen doen in de stad, terwijl vriendlief stond te wachten bij de marktslager ben ik naar het hobby winkeltje gelopen.

Liep al een tijdje met een ideetje in mijn hoofd, namelijk een toilettas. Een leuke knal roze rits uitgezocht en wat mooie bollen Catania. Ik haak het gewoon met vasten in het rond, niet nadenken gewoon doen! Hier en daar een steek meerderen zodat ie aan de onderkant breder is dan de bovenkant, nog lang niet klaar maar dat geeft niet.

Ondertussen af en toe een square haken voor vriendinnetje, deken gaat best snel. Zal binnenkort fototjes maken!

donderdag 19 juli 2012

Kleur!

Het knalt er wel uit hè!? Bijna de negende square af, gaat best snel. Ik heb bewust gekozen voor vier verschillende combinaties, had er wel meer kunnen doen maar dan word het zo druk. Vind dit wel erg leuk zo!

Je zou er bijna een zomers gevoel van krijgen ;)

woensdag 18 juli 2012

Opdrachtje

Mijn lieve vriendinnetje was hier gistermiddag even gezellig theeleuten samen. Was alweer een tijdje geleden..

Ze woont sinds een poosje samen en mist nog wat kleur in huis. Bovendien wou ze wel een deken/sprei voor op de bank. Dus ik mijn al gehaakte projecten van boven gehaald en toen begon het, of ik er ook één voor haar wou maken, natuurlijk!! Samen kleurtjes uitgezocht en een patroon. Dit patroon heb ik al eens eerder gebruikt.

Volgens mij word dit een vrolijk geheel!

dinsdag 17 juli 2012

Nog meer bloemen!

De eerste bloeit! Jullie kennen ze vast wel, de Zonnehoed. In dit geval zal de Latijnse naam bekender zijn, namelijk de Echinacea purpurea.

Deze heb ik vorig jaar zelf opgekweekt, vorig jaar niet gebloeid maar dit jaar des te meer. Toch wel één van mijn/onze lievelingetjes in de tuin! Er komen veel vlinders op af en ze zijn gewoon geweldig mooi..

maandag 16 juli 2012

Bloemetjes!


Hoe bedoel je ik ben rusteloos! Dit blijkt ook uit mijn haakwerkje, geen rust en geduld om iets af te maken en van alles tegelijk willen. Vind het leuk om nieuwe patroontjes te proberen, maar dit slaat echt alles haha. 



Ik was aan het sneupen op internet en toen vond ik een geweldig mooie deken met allemaal bloemetjes! Je raad het al, gelijk proberen natuurlijk.. Patroon vond ik hier.

 Dit keer probeer ik er wel een project aan te verbinden, dacht zelf aan een poncho of misschien toch gewoon een deken..

woensdag 11 juli 2012

Iets anders..


Vorig jaar kwam ik het patroon al een tegen op een ontzettende leuke blog! Klik hier om naar het patroon te gaan. 

Nu ik het gepriegel van de hexagons niet zo goed verdraag ben ik dit makkelijke patroon gaan doen met een grote haaknaald en een dikker garen natuurlijk. Makkelijk te combineren kleuren, paar, blauw en grijs.

Heerlijk rustig op de bank heen en weer hakend en gewoon even nergens aan denken!!



dinsdag 10 juli 2012

Klaprozen


Ik plaatste laatst een berichtje met een foto dat ze nog in knop zaten, de volgende dag in volle bloei! Erg jammer dat het zo regende maar ze hebben zich karig gehouden. Zijn ze niet geweldig?

De zaden heb ik gekregen van mijn pake, ik wist dat het klaprozen waren en dat was het dan ook. Geen idee van de kleur, normaal is rood en dat verwachte ik dan ook, maar ze zijn paars. Dit jaar zeker de zaaddozen bewaren!

Ik had ook de Lupine bijna weer in bloei, maar deze is op mysterieuze wijze gisteren gesneuveld. Baal er ontzettend van, want ze bloeien niet altijd twee keer. Nu is het maar afwachten wat er gebeurd.



maandag 9 juli 2012

Hexagonnetjes

Net maar even een fototje gemaakt terwijl de sprei op bed ligt. Hij is nu net groot genoeg voor het voeteneind voor een éénpersoonsbed, haha. Dus ik heb nog wat te doen!

Ondertussen wel het gevoel dat ik wat anders moet gaan doen, maar weet niet wat precies. Vanmiddag maar eens even rondneuzen ;).

Vanmorgen weer een paar uurtjes aan het werk geweest, viel me tegen. Vooral het heen fietsen, maar goed ben weer twee uurtjes aanwezig geweest. Morgen weer een dag!

zaterdag 7 juli 2012

Tuintje!

Afgelopen voorjaar van mijn Pake zaden van de Papaver gekregen! Deze gezaaid en ze kwamen vrijwel allemaal op, net onkruid dat spul. Ik heb geen idee wat voor soortje het is maar ze bloeien, blijkbaar, het eerste jaar al. De eerste knop begint net een beetje open te komen, ben erg benieuwd!

Onderste foto is Thalictrum, Nederlandse naam is Ruit. Ik werd verliefd op deze plant in de tuinen van Mien Ruys. Zo mooi, lief en zelfs een beetje romantisch. Ze zijn lastig te krijgen, wij hebben ze in het tuincentrum nog nooit gehad sinds ik er werk. Ik liep er tegen aan in een ander tuincentrum in de buurt, je begrijpt het al. Gelijk drie planten mee genomen natuurlijk.

Ze worden alleen een beetje verdrukt door de herfstasters die er achter staan, die woekeren zo gigantisch. Oef! Komend najaar de groep maar eens halveren, dan krijgt het Ruit wat meer ruimte en hopelijk worden het mooie dikke pollen!

donderdag 5 juli 2012

Tuintje

Zo gek op ons tuintje! Zijn natuurlijk wel wat verbeter punten, maar niks is perfect ;). Achtertuin staat heerlijk vol en elk seizoen hebben we bloei in de borders. Ik heb niet het geduld en de stille hand om een detailfoto te maken dus heb ik twee overzicht fototjes gemaakt.

Bloed onderzoek, zoals ik al vermoede kwam daar niks uit. Moet van de huisarts langzaam aan weer dingen gaan oppakken en bezig zijn, zou wel willen maar dat is het hele probleem. Hij wil er niks van horen of weten. Trekt zijn conclusie zonder dat hij mij gezien heeft. Dus ik ben bezig met een second opinion aan te vragen. Mijn huisarts heeft nog wel eens de neiging om te zeggen dat het stress is, ik ontken ook niet dat dat het niet zou kunnen zijn maar dan moet er wél een oplossing komen en op deze manier komt die er dus niet.

Net de wasmachine aangezet en duizel alweer. Vanavond mijn ogen maar eens op laten meten, misschien zijn de glazen van mijn bril niet goed meer.

Doe rustig aan een beetje dit en een beetje dat maar absoluut niet veel. Ons huis is echt een bende op dit moment, zucht!

dinsdag 3 juli 2012

Steekje voor steekje..


Ik heb de laatste dagen niet veel gehaakt, afgelopen weekend voelde ik me was beter en heb ik weer een paar hexagon's gehaakt. Hier een kleine update!

Ben nog steeds gek op de kleurtjes! De voorraad katoen begint wel te slinken dus zal voor de vakantie was nieuwe bollen bij bestellen..

Gisteren wezen bloedprikken, mams was met me mee gelukkig! Wat viel dat autoritje mij vies tegen zeg.. Kwam gisteren dan ook helemaal naar een raar in het hoofd thuis en ben nu nog steeds raar in het hoofd. Vandaag dus weer extra rustig aan doen en voorlopig nog niet weer aan het werk. Je kan je voorstellen dat ik hier behoorlijk van baal, helemaal met het einde van mijn contract in zicht.
Donderdag komt de uitslag binnen en we zullen het wel horen!