maandag 22 september 2014

Workshop Wayuu mochila, nieuwe data!

Wegens het succes van de workshop hebben wij vanmorgen twee nieuwe data ingepland voor de workshop Wayuu mochila style haken!

Het gaat om de zaterdag 25 oktober en dinsdag 18 november.

Wat moet je weten voordat je je opgeeft voor deze super leuke workshop? Je 'moet' in ieder geval weten hoe je een vaste haakt, hoe je een rondje haakt en hoe je meerdert.


De inhoud van de workshop is als volgt, het is de bedoeling om een start te maken met een Wayuu Mochila. Tijdens de workshop word de door mij gebruikte techniek behandeld, ook gaan we bezig met splits vlechten om een schouder band te maken.

Er is plek voor maximaal 6 personen per datum en een minimum van 4 personen. Voor koffie/thee en wat lekkers word gezorgd. U zult zelf voor een lunchpakket  moeten zorgen, eventueel is er een bakker vlakbij!

De kosten bedragen €42,50 per persoon, dit is inclusief het benodigde garen en thee/koffie plus wat lekkers. Om te voorkomen dat mensen op het laatste moment afhaken hebben wij besloten dat er vooraf dient te worden betaald. Uw opgave is dus pas definitief als er betaald is. U kunt zich opgeven in de winkel of bij mij.

Er zullen volop leuke kleuren katoen aanwezig zijn. Vind u het lastig om zelf een kleurencombinatie te maken? Wij helpen u hier graag mee! Probeer wel van te voren te bedenken welke kleurencombinatie u graag wilt gaan gebruiken, dit maakt het wat makkelijker en zal minder tijd kosten. 

Wilt u zelf met een groep van 4 tot 6 personen komen, laat het dan weten dan kunnen we een datum in plannen.

Vergeet je lunchpakket niet en neem je haaknaald 2 en 2,5 mee!

*Actuele workshop data zijn terug te vinden op www.RiannesHaaksels.nl!

vrijdag 19 september 2014

Na zomeren

Grabbelend in mijn voorraad katoen, zocht ik naar leuke kleurtjes voor een tasje. Ik zeg nu voorraad want het word nu echt wel wat te erg. Ik merkte dat al mijn katoentjes niet eens meer allemaal in de doos passen, foej! Haha, wie kent dat niet ;). Dus eerst wat voorraad wegwerken!

Ik zocht knal blauw met groen, donker blauw en geel uit en ging fijn aan de haak. Mooie zomerse kleurtjes, dat kan nog best met dit fijne weer!

Haakte ik weer heerlijk zo'n mini mochila, maar nu ga ik toch echt weer een grotere haken! Kreeg fijne katoentjes op mijn verjaardag en dat van twee verschillende personen, verwennerij hè. Eén cadeau is meer dan genoeg garen voor een grote tas, ik weet alleen nog niet zo goed welk patroon ik ervoor ga gebruiken. Nog maar even over dubben ;).

Het hengsel heb ik weer met de techniek ply split braiding gedaan, dit vind ik toch wel het meest passen bij deze tassen. Het koord is dit keer weer gevlochten.

Ondertussen haak ik maar fijn verder aan nog een geheim projectje, lekker in de tuin, in het zonnetje en met onze kippies om ons heen!

De workshops zitten tot op heden vol! Wegens drukte hebben we nog niet over eventuele andere data kunnen overleggen, zodra ik meer weet zal ik dit plaatsen op mijn blog en facebook.

*Nieuwe workshop data kunt u terug vinden op www.RiannesHaaksels.nl!


zaterdag 13 september 2014

Wayuu Mochila, het geslaagde cadeau!



Een lief vriendinnetje van mij en ik zijn op dezelfde dag jarig, erg handig, zo vergeten we elkaars verjaardag in ieder geval niet!

Gister avond gaf ze haar verjaardagsfeestje en dan kun je natuurlijk niet met lege handen aan komen!
Toen ik net met het haken van de mochila tassen begon waren we een keer bij mij thee aan het drinken en uiteraard druk met kletsen. Die dag zei ze dat een kleiner exemplaar ook wel leuk zou zijn. Vervolgens kwam het idee om workshops te gaan geven, dus toen werd één plus één twee.

Ik haakte een klein tasje in de kleuren grijs, zwart, wit en goud bruin. Vrij neutraal en geen knal kleuren, maar des al niet te min vind ik dit een super geslaagde kleuren combinatie!
Bij deze tas gebruikte ik een ketting in goud kleur als tas hengsel, dit staat net wat subtieler dan een gevlochten exemplaar.

Ze is er erg blij mee en ik hoop dat ze er heel veel plezier van heeft!

*Haakpakketten voor het haken van een Wayuu mochila zijn verkrijgbaar via www.RiannesHaaksels.nl!*

donderdag 11 september 2014

Mutsjes!

Een erg fijn tussendoor projectje! Twee leuke mutsjes, gisteren zijn ze opgehaald dus kan ik ze hier ook laten zien. Ben alleen heel erg vergeten om goeie foto's van de mutsjes te maken. Gelukkig stond deze foto nog op mijn telefoon, kan ik ze jullie toch nog laten zien! 

Het grijze mutsje is gehaakt van Sun City (50% katoen en 50% acryl), een heerlijk zacht draadje van Schachenmayr. Het blauw gemêleerde mutsje is gehaakt van Multicolor (100% katoen) ook van Schachenmayr en ook dit draadje voelt heerlijk aan. 

Paps en mams waren er erg blij mee!

zondag 7 september 2014

Wayuu Mochila

Jaa, gisteren maakte ik eindelijk mijn grijs paarse tas af en ik vind hem echt geweldig geworden! In het echt is de tas veel mooier van kleur, maar dat vind ik altijd met foto's, dat vertekend zo. Helemaal lastig als er donkere en lichte kleuren in één project gebruikt zijn zoals in deze leukerd.

De bodem heeft een diameter van dertig centimeter en hij is ongeveer achtendertig centimeter hoog, een flinke tas!

Ondertussen garen geshopt voor een nieuw geheim project en haak ik fijn nog een voorbeeld voor de workshops in oktober. Na dit voorbeeld toch weer aan een grotere tas beginnen ;).

Over de workshop, de woensdag één oktober is vol. Voor zaterdag elf oktober heb ik nog één plekje! Zijn jullie met een groepje van meerdere dames, tussen de vier en zes deelnemers, dan kun je me gerust mailen om een datum te plannen. 
Klik hier voor meer informatie over de workshop Wayuu Mochila haken.

*Kijk voor nieuwe workshop data op RiannesHaaksels.nl!*

dinsdag 2 september 2014

Geheim onthuld!

Ik heb nogal geheimzinnig gedaan over twee projecten waar ik mee bezig was. Nu is het moment wel daar dat ik jullie één van de twee kan laten zien!

Mijn vriendinnetje is afgelopen zondag bevallen van een zoon en wat een mooi poppie! Paps en mams wouden het niet weten van te voren wat het zou worden, dus dan is er maar één oplossing. Twee babydekentjes haken, één voor een meid en één voor een jochie. Nu hoef ik dus niet meer te vertellen wat het andere geheime project was, maar er zijn meer goede vrienden om ons heen die een kleine verwachten dus het meiden dekentje laat ik hier nog niet zien ;).

Ik maakte er een leuk pakketje van, uiteraard het dekentje, een tutteldoekje en een rammelkubus. De kersverse ouders waren er erg blij mee! Daar doe je het dan ook voor :D