maandag 10 december 2012

Pinterest

Ik vind Pinterest echt super leuk en erg verslavend! Staan veel leuke dingen op en raak er altijd van geïnspireerd. Nadeel vind ik wel, als je een blog hebt, dat mensen gewoon foto's van je blog halen en deze uploaden op hun eigen Pinterest pagina. Zonder toestemming, hmm.

Til ik hier te zwaar aan? Ik heb geen idee, netjes vind ik het niet in ieder geval. Prima dat je mijn foto's wil gebruiken omdat je het projectje leuk vind, maar vraag dan even om toestemming. Vandaar dat ik tegenwoordig ook op alle foto's die ik plaatst, rechts onderin, Rianneshaaksels neer zet.

Even mijn irritatie kwijt ;).

Voor de duidelijkheid, ik ben vereerd dat mensen mijn foto's de moeite vinden om te pinnen! Ben niet boos en heb het voor mezelf opgelost door Rianneshaaksels op elke foto te zetten die ik hier plaats. Het is iets dat me de laatste tijd op viel.

12 opmerkingen:

 1. Bedoel je foto's zonder te vermelden van waar ze origineel komen? Ik pin regelmatig foto's die ik zie maar ik laat de bron er wel bij staan, lijkt me niet meer dan normaal om de link te laten staan van waar ze komen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Niet op gelet eigenlijk, kan het nu niet meer terug vinden haha. Bronvermelding zou sowieso wel netjes zijn. Ik vind het niet erg dat mensen mijn foto's gebruiken, helemaal niet, maar van te voren even vragen vind ik wel zo netjes. Het zijn en blijven toch mijn foto's.

   Verwijderen
 2. Laatst las ik ook dat niet iedereen blij is met ongevraagd pinnen, ik had daar tot dan toe niet bij stilgestaan. Goed dat je nu ook vermeldt, want ik heb nooit beseft dat ik er iemand mee zou irriteren maar juist het tegenovergestelde: kijk eens wat zij voor moois gemaakt heeft (dus als compliment bedoeld)Ik zal kijken of ik iets van je gepint heb.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Laat niet het misverstand ontstaan dat ik het niet als een compliment zie! Ik voel me vereerd, maar aan de andere kant het is niet gevraagd. En sja, het zijn toch mijn foto's. Ik heb voor mezelf het probleem opgelost door dus onder elke foto Rianneshaaksels te zetten :).

   Verwijderen
 3. Ik ben ook wel verbaasd , omdat de bron erbij staat want dat doet pinterest bij pinnen zie ik het ook eerder als compliment,
  wanneer mensen de bron weghalen en doen alsof ze het zelf hebben bedacht dan is het natuurlijk belachelijk.
  Wanneer je zelf foto's op internet zet zijn ze openbaar en ik vind het ook wel een compliment als mensen mijn maaksels kennelijk de moeite waard vinden om te pinnen. Ik vraag me af vraag jij dan altijd toestemming aan mensen als je iets pint , dat is ook onbegonnen werk
  Nu ik weet dat jij het niet prettig vind zal ik in ieder geval niets meer van jou pinnen, geen idee of ik dat eerder wel heb gedaan, maar dan was het bedoeld als compliment en staat ook de link naar je blog erbij
  Ik heb zo al heel wat nieuwe bezoekers op mijn blog gehad.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben me bewust dat als je iets op je blog zet dat het op internet staat. Zelf heb ik pinterest en als ik hier iets plaats zet ik vaak gelijk de foto's ook op pinterest. Zelf heb ik nog nooit ergens anders zelf van een site een pin geupload, ik repin alleen en plaats mijn eigen foto's.
   Tuurlijk is het een eer dat mensen je haaksels/maaksels pinnen, zo zie ik het ook. Het viel me gewoon op en misschien til ik er ook wel te zwaar aan. Heb het voor mezelf opgelost door Rianneshaaksels onder elke foto te zetten ;). Ben niet boos, maar zoals ik eerder zei, het viel me gewoon op..

   Verwijderen
  2. Nee ik snapte ook wel dat je niet boos was , maar als je repind wat is dan het verschil , stel ik repin van jou een foto die op je blog stond en jij hebt geplaatst op pinterest. Maakt het dan iets uit of ik het van je blog pin of via je pinterest pagina. Ik vind juist het mooie van pinterest dat de originele herkomst erbij staat zo krijgt degene die het maakt de eer die hem of haar toekomt en kunnen andere mensen ideeen opdoen.

   Verwijderen
 4. Het is inderdaad zo dat alles wat je op het net zet openbaar is daar kan je niet veel aan veranderen. Als de link naar je blog er bij staat denk ik dat het geen probleem is, enkel wat extra reclame.
  Je kan moeilijk alles wat je pint gaan vermelden dat je het hebt gepind, dat is onbegonnen werk. Want als je iets pint weet je ook niet met zekerheid dat het rechtstreeks van de eigenaar komt of dat iemand anders het heeft gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is inderdaad extra reclame, reclame die de hele wereld over gaat. Het is leuk om je eigen dingen bij iemand anders tegen te komen, tuurlijk. Het is gewoon iets wat me opviel :)

   Verwijderen
 5. Pas geleden ben ik ook 'gepind' en ik vond het alleen maar leuk. De link naar mijn blog stond erbij vermeld. Het ging om een Nederlandse vertaling van een patroon en ik vroeg mij wel af (omdat mijn foto erbij staat) of nu niet alle eer naar mij gaat ipv naar degene die het idee bedacht heeft. Maar ja, ik heb haar om toestemming gevraagd en die heb ik gekregen, en ik heb een link naar haar blog geplaatst. Dus als mensen bij mij kijken, kunnen ze doorlinken naar haar site.
  Het schijnt dat veel dingen nagemaakt worden zonder bronvermelding. Ik heb daar zelf nog geen ervaring mee, daar blog ik te kort voor. Maar zelfs dan zou ik denken: Als jij wilt doen of het je eigen idee is, ga je gang, daar zit ik niet mee!
  Ik zag laatst een logo: Do not pin, kan je ook nog doen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Blijft lastig hoor, ik maak ook wel eens iets na. Vind ik een patroontje ergens en dan zet ik er ook altijd een link bij naar het originele patroon. Ga hem niet zelf uitschrijven op mijn blog.

   Ik vind dat ze mijn foto's pinnen niet erg! Zou alleen zelf niet gauw zomaar een foto van iemands blog halen en pinnen. Maar goed, heb het probleem opgelost door het Rianneshaaksels tekstje ;).

   Verwijderen
 6. nou dat vind ik wel een puntje hoor , ik zet altijd een link erbij naar het originele patroon als ik iets (na) maak. en dat verwacht ik ook wel van mensen die dat bij mij doen.

  BeantwoordenVerwijderen