woensdag 5 juni 2013

'Moestuintje'Dit jaar geen zomerbloeiers bij ons in de tuin! Ik heb ten eerste de verleiding niet meer omdat ik niet meer elke dag de hele dag tussen de mooie plantjes loop en ten tweede wou ik sla enzo gaan kweken en dit kan niet bij ons in de volle grond vanwege de buurt katten.
Dus besloten om in de balkonbakken, die altijd aan de schutting hangen, de aarbeien en de slaplantjes te zetten.

De aardbeien zijn al lekker aan het bloeien, ook zijn de eerst bloempjes al uitgebloeid! De slaplantjes heb ik zelf gezaaid en het zijn al hele jongens geworden, vooral als je ziet wat voor zielig sprietje het was! Ze beginnen al mooi een krop te vormen.

Vriendlief gaat binnenkort een mooie plantenbak maken voor tegen de muur op ons terras, hier wil ik ook andijvie, sla en tomaten e.d. in doen! Dat word vervolgd ;).

Verder ben ik afgevallen! Hoeveel, geen idee. Wij hebben geen weegschaal en die wil ik ook niet. Ik voel me een stuk prettiger nu ik bewuster eet en meer beweeg en ik vind dat het daar om moet gaan en niet om het feit of ik nou wel of niet afval. Maar goed, meevallertje is dus dat ik wel afgevallen ben want ik kan mijn korte broek weer aan! De fijnste die ik heb, knie lang en zit gewoon lekker. Toen ik deze niet aan kon de eerste mooie dagen van het jaar was ik er klaar mee en dat was het moment dat ik besloot gezonder te eten/leven. En het werkt!

Vanmiddag nog gezellig even op de hond van mijn ouders passen en heerlijk van het weer genieten! Doen jullie dag ook?!!

2 opmerkingen:

 1. Zo leuk om alles te zien groeien. Mijn tomaten en aardbeien plantjes gaan maar traag. Hopelijk nu er wat meer zon is, komen ze vanzelf mee.
  Wat fijn dat je bent afgevallen een leuk pluspunt! Ik heb 2 jaar geleden ook een dieet gedaan en ben toen in totaal 9 kilo afgevallen. Tegenwoordig probeer ik net zoals jij het met gezond eten en meer beweging voor elkaar te krijgen. Misschien leuk om elkaar gemotiveerd te houden ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mooi he, om alles te zien groeien. Het liefst zaai ik alles zelf, voor het raam in een bakje en dan verspenen voordat ik het in de volle grond zet ;). Heerlijke bezigheid!
   Ik heb een calorieenteller op mijn telefoon, alles wat ik eet hou ik bij! Voor mij werkt dit goed, je krijgt meer binnen dan je in de gaten hebt, schrok er zelf best van!
   Op deze manier mag je best nog wel een chipje of een koekje eten, maar dan 1 en niet een heel pak haha ;).

   Verwijderen