dinsdag 18 augustus 2015

Work in progress!

De vakantie zit er alweer een maand op hier thuis en het werd de hoogste tijd om weer eens met stiften en ruitjes papier te stoeien.
Ik maakte een nieuw ontwerp voor een Wayuu mochila, symmetrie en kleur ik hou er van!

Het patroon haakt heerlijk weg, niet al te veel kleurwisselingen en je ziet al gauw waar je welke kleur moet gebruiken in het patroon. Erg prettig werkje dus!

De tas was dan ook best snel gehaakt, gisteren haakte ik de laatste steekjes. Nu is het nog een kwestie van draadjes wegwerken, een sluitkoord knopen en een schouderband vlechten. Maar dit word eerst allemaal even uitgesteld, want ik ga eerst nog een tas met dit patroon haken alleen dan in een hele andere kleurencombinatie. Een dubbel check van het patroon dat ik uitgeschreven heb zodat het haakpakket eerder in de webshop kan en ik jullie niet langer dan nodig
hoef te laten wachten. De afwerking komt later wel ;)

Tussendoor ben ik nog met veel meer dingen bezig, eigenlijk wat te veel tegelijk.
Ik breide een warme kol van merino wol voor mijn zwager, deze heb ik gisteren afgekant en hoef ik alleen nog maar de draadjes weg te werken.
Haakte ik tussendoor nog mutsjes voor een babyshower en word er hard gewerkt aan cadeautjes voor als de kleine meid er is.

Haak ik nog een verjaardagscadeau voor het zoontje van mijn beste vriendin, mijn grote kleine vriend die eind deze maand alweer één word. En wat is nou leuker dan het geven van
zelf gemaakt cadeau's?
Ook haak ik tussendoor nog aan een omslagdoek in de krokodillen steek en brei ik hier en daar nog wat pennen aan de sjaal voor vriendlief.

Ik verveel me in ieder geval niet!13 opmerkingen:

 1. Héééél mooie kleuren! Ik heb me er nog niet aan gewaagd, aan mochila, lijkt me juist heel veel werk. En jij gaat er dan zo snel mee! Knap hoor!
  Hihi, herkenbaar trouwens, je niet vervelen! Alleen krijg ik de laatste tijd veel te weinig kans om nog eens goed door te haken. Nu ja, dat zal wel beteren.
  Was weer leuk om te lezen, je bericht.
  Groetjes, Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Het is ook best veel werk, maar zo ontzettend leuk om te doen en erg verslavend. Er zijn pakketten te vinden in mijn webshop, ook geef ik workshops in deze techniek. Mocht je het willen leren :D.

   Fijn dat je mijn berichtje leuk vond om te lezen! :)

   Verwijderen
 2. Hele mooie tas weer! Veel plezier met al je werkjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige tas zou het graag willen leren maar volgens mij woon woon je te ver weg van mij
  Groetjes anita

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel!
   De ingeplande workshops worden gegeven in Steenwijk, voor actuele data kun je een kijkje nemen in mijn webshop.
   Mocht je het te ver vinden rijden, dan is een workshop op locatie geen probleem. Voor meer informatie kun je mij daar altijd over mailen :)

   Verwijderen
 4. Het is inderdaad erg verslavend! Zo verslavend dat ik het na 4 mislukte pogingen nog niet wou opgeven, het resultaat: een tas in wording.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vier keer maar? Ooooh, valt reuze mee toch?! ;)
   Ik ben wel tig keer opnieuw begonnen, elke keer iets anders proberen, ander garen, andere haaknaald. Wat gebeurd er als ik dit juist wel of juist niet doe... Noemt het maar op :D

   Verwijderen
 5. Mooi zeg!! Ben aan mijn eerste begonnen van de week maar die is lang niet zo mooi strak en stevig als die van jou hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een prachtige tas en wat een turbo haakster ben jij zeg ;-)

  BeantwoordenVerwijderen