donderdag 7 juni 2012

Tuintje!


En we zijn weer een aantal dagen verder en er begint steeds meer te bloeien en al het andere gaat steeds harder groeien!


Bovenste foto is kruip tijm, weet alleen niet exact welk soortje. Het kaartje niet bewaard, stom stom stom. De kleur komt niet helemaal overeen (regent hier, zucht), ze zijn wat feller roze in het echt. Worden niet hoger dan een centimeter of tien en groeit als kool. Ondanks de leem achtige grond waar wij hier op zitten.

Ondertussen is de donker blauwe Ridderspoor 
ook gaan bloeien! Jammer van de regenbuien, ze zijn een beetje topzwaar en met een regenbui er op gaan ze hangen. Ondertussen zijn ze dus gestut met stokken en draad.


De derde foto is het Zeeuws knoopje en hiervan heb ik het kaartje wel bewaard! Latijnse naam is Astrantia major 'Rosea'. Maar erg Rosea zijn ze niet, haha. Of er is wat mis gegaan bij de kweker of ze worden nog rooier in de loop van de tijd, maar ik vermoed het eerste.


5 opmerkingen:

 1. Dat ziet er erg fleurig uit, je zou haast vergeten dat het somber weer is ;-) Ook hier groeit alles enorm, alleen zou mijn tuin wel wat meer kleur kunnen gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou inderdaad, lekker allemaal kleuren door elkaar! Ik hou er van.. :D
   Als je planten koopt, let dan goed op de bloeitijd. Probeer ervoor te zorgen dat er elk seizoen iets bloeit ;).

   Liefs

   Verwijderen
 2. Altijd mooi om wat kleur in je tuin te hebben. Vroeger hadden wij ook van dat tijm, lekker fleurig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou, ik denk dat die rosea toch wel de goede kleur hebben.
  Ik heb een witte en er is ook nog een donkerder rose, dark rosea?:-)
  Fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Op het kaartje staat een foto van hoe ze bloeien en hierop zijn ze roder afgebeeld ;). Klopt inderdaad, er is een donkere soort te krijgen, weet zo de naam niet hoor! :p

   Liefs

   Verwijderen