dinsdag 14 mei 2013

Borduren

Borduren, ik heb het nog nooit gedaan! Zelfs niet op de basisschool.. Heb er wel vaker aan gedacht om het eens te proberen, maar weet niet of ik wel genoeg geduld heb om het te doen. Tot ik op de handwerkbeurs in Zwolle een hele mooie geborduurde koe zag hangen, dat wou ik ook! Ondertussen ben ik het borduurpakket daarvan al een paar keer tegen gekomen, maar wil toch eerst iets kleiners proberen. Ik vanmorgen aan de sneup op google en kwam op deze site terecht.

Vanmorgen dus een pakketje besteld voor deze boekenlegger! Had al mail dat het al opgestuurd is, hoe snel is dat. Ik ben erg benieuwd :).

Hebben jullie tips voor mij? Ik bedoel, ik ben echt een leek als het om borduren gaat!

8 opmerkingen:

 1. Zo grappig!! Ik ben hier ook aant overwegen om eens iets te borduren! Ik heb de ring van mijn mama al toegeeigend en heb er eentje 2de hands gekocht, ook vond ik al borduurgaren in de kringloopwinkel en maakte iets heel eenvoudigs op een (veel te dun) laken (dus de draadjes zijn allemaal zichtbaar aan de voorzijde - lang leve het woordje proef!) ik heb deze opt oog....
  http://pinterest.com/pin/199565827210364001/
  of deze http://pinterest.com/pin/199565827210363978/ ik verzamelde al een heleboel ideeen...
  http://pinterest.com/vietje/handwerk-borduren/
  En ik dacht nog om ergens deze week of volgende week eerst eens een kleine boekenlegger of zo te kopen bij de lokale hobbywinkel en daar mee te starten...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eerst proberen of het wel wat is! Dus inderdaad een klein projectje genomen :). Je hebt al leuke patroontjes gespaard op pinterest! Ben je bord gaan volgen ;).

   Verwijderen
 2. Wat leuk en toevallig! Een vriendinnetje van mij heeft deze boekenlegger ook pas gemaakt. Zij borduurt ook nog niet heel lang, dus het moet goed te doen zijn.
  Tips... Ik geloof dat je altijd met lichte kleuren moet beginnen en de donkere zo veel mogelijk aan het eind. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat alle kruisjes op de zelfde manier worden gemaakt, als je snapt wat ik bedoel. Ehm, nouja borduren is heus niet zo moeilijk hoor, gewoon heeeel goed tellen :)
  Liefs, Janne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kijk, van licht naar donker dat wist ik niet. Bedankt!! Dat tellen moet goed komen, ik tel met haken ook altijd alle steken hihi.

   Verwijderen
 3. Ben benieuw, voorbeeld ziet er mooi uit! Tips heb ik helaas niet voor je...... X

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Borduren werkt net als haken heel verslavend.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk dat je ook gaat borduren :)
  Tips? Eh. Ik vind het borduren met een borduurring erg fijn. Bij kleinere pakketten kan je beter in het midden van de stof beginnen, zorg dat je kruisjes netjes zijn en allemaal dezelfde kant op gaan.
  verder goed tellen inderdaad en veel plezier hebben^^

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een super pakketje heb je besteld. En dat borduren komt vast goed hoor, ik doe het al jaren en het is zo lekker rustgevend. Ben benieuwd wat je er van gaat vinden. Mocht je vragen hebben dan gil je maar. Groetjes, Amarins

  BeantwoordenVerwijderen