zondag 8 december 2013

Kerst!

Ik hou van de donkere dagen voor de kerst! Kaarsjes aan, kopje thee en handwerkje op de bank, daar kan ik erg van genieten.

Gister hebben vriendlief en ik voor het eerst samen een kerstboom gekocht, hihi. Gewoon een fijn spar met kluit, een mooi formaat boom. Vannacht heeft ie in de gang gestaan om aan de temperatuur te wennen en vanmiddag mocht hij naar binnen! 

Waarom wennen aan de temperatuur? Stel je voor je bent buiten en het is best koud, je bent dan dik aangekleed. Je word zo van het ene op het andere moment in een woonkamer gezet waar het twintig graden is en je houd je dikke kleding aan, niet fijn hè? Door een boom eerst te laten acclimatiseren laat deze minder snel zijn naalden vallen, uiteraard wel goed water blijven geven! Zo heb je langer plezier van je kerstboom :)

Dit jaar ging ik voor de rode en oester kleurige ballen, de bruine mochten in hun doos blijven. Ik kocht bij de xenos leuke houten sterren en wat eikenhout uit het hout stek gehaald, leuk om de mand gelegd en klaar is Rianne ;). Ik ben helemaal happy met ons boompje!

10 opmerkingen:

 1. Dat is een mooie boom. Ik kan mijn boom pas zaterdag op zijn vroegst zetten. Heb een drukke week voor de boeg.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Jammer is dat hè, ik ben dit jaar een beetje vroeg met de boom maar kon het niet laten. Staat altijd zo gezellig :)

   Verwijderen
 2. lief boompje hoor.. ik zet geen boom meer, geen kinderen meer in huis!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk is ie hè! ;) Wij hebben geen kinderen maar zou niet zonder kerstboom willen, dat hebben we 1 jaar gedaan en vond het maar niks.

   Verwijderen
 3. Prachtig! Nou, als je stiekem vanavond ofzo langs de huizen loopt en naar binnen koekeloert, dan zie je dat heel veel mensen, althans bij ons, dit weekend lekker in de weer zijn geweest met een boom! Per dag komen er meer lichtjes bij, gezellig! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Jaa, het viel mij gisteren ook al op dat er hier en daar al meer kerstbomen op duiken, hihi. Ik vind het echt heerlijk. En hij ruikt zooo lekker!

   Verwijderen
 4. Mooi boompje hoor, mooi formaatje ook :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Perfect maatje, niet te groot niet te klein en staat super naast de bank ;).

   Verwijderen