dinsdag 14 oktober 2014

Sjakie Stapelslak

Sjakie begint al op een echte stapelslak te lijken! Nog de drie ringen haken en de stapelsteel vast zetten, dan is hij alweer klaar. Ik was even vergeten hoe leuk het is om knuffels te haken ;).

Vandaag nam ik een bol sokkenwol mee uit de winkel, het heeft een blauw grijze kleur, lastig fotograferen met een wit etiket en regenachtig weer buiten dus de kleuren komen niet helemaal overeen.

Eigenlijk al twee jaar geleden beloofde ik vriendlief een paar zelf gebreide sloffen/ sokken, tsja belofte maakt schuld natuurlijk! Nu nog leren sokken breien en boven even snuffelen tussen de oude breinaalden van mijn oma's voor de juiste naald dikte.

De eerste stap is gezet, nu nog wat tijd vinden :D

6 opmerkingen:

 1. Wat een uitdaging sokken breien. Ik heb het zo'n 2 jaar geleden geleerd van mijn schoonzus. Als ik je een advies mag geven, brei de sokken op korte breinaaldjes, dat is zoveel makkelijke dan lange sokken breinaalden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ga het gewoon proberen, dan kom ik er gaande weg wel achter wat prettig is :D

   Verwijderen
 2. ohh sokken breien staat ookal jaren op mijn lijstje, misschien toch maar eens tijd voor vrij maken straks. Je hebt mooi garen gekocht, zullen mooie sokjes worden.
  Sjakie de slak wordt ook erg leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je!
   Ik heb ook uitstel gedrag met sokken breien, al wil ik het wel erg graag leren haha. Gewoon doen!

   Verwijderen
 3. Wat een leuke sjaakie hihi , sokken breien.....durf daar niet aan te beginnen hihi
  grtjs Emma

  BeantwoordenVerwijderen