woensdag 30 mei 2018

Kraamcadeau

De kleine man is geboren en wij zijn op kraamvisite geweest. Dat betekend dat ik eindelijk dit geheime project in zijn geheel kan laten zien aan jullie!

Na lange tijd haakte ik weer eens een knuffel, om eerlijk te zijn was ik vergeten hoe leuk dit toch is om te doen! Het patroon is van Kristi Tullus, ik won het jaren geleden via de blog van Annemarie. Nog steeds ben ik er blij mee, het is echt een ontzettend fijn patroon om te haken en een perfecte knuffel om te maken voor een jongen.

De deken heb ik gebreid en ik heb gelijk van de gelegenheid gebruik gemaakt om iets te breien wat ik nog nooit gedaan heb. De mitered square, in het begin even stoeien maar als je de slag te pakken hebt brei je het ene naar het andere blok weg. Via youtube zijn er veel filmpjes te vinden, ik raad wel aan om eerst een aantal proeflapjes te breien om te kijken welke manier van breien voor jou het beste werkt. Bij mij werden een heel aantal lapjes ruitvormig in plaats van vierkant ;)

Ik gebruikte voor beide projecten de Stone Washed van Scheepjes, ik hou ervan dat het cadeau één geheel is. Dat is prima gelukt door dezelfde kleuren te gebruiken tijdens het haken en het breien.

Fijne dag vandaag!

Hier nog niet te veel, ik ben echt ontzettend verkouden en dat met dit weer. Ik begrijp nog steeds niet hoe ik het voor elkaar heb gekregen om verkouden te worden ;)

-x- Rianne


10 opmerkingen:

 1. Wat een mooi pakket zo samen. En het stoere van het stone washed garen vind ik echt geweldig! Het is ook mijn favoriete garen.
  Sterkte met je verkoudheid!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ik vind het ook een geweldig draadje en werk er graag mee :D
   Dank je, ik ben al aardig opgeknapt :)

   Verwijderen
 2. Oh, wat een prachtige set! Top gedaan.
  Beterschap!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! En dank je wel, ik ben al aardig opgeknapt :)

   Verwijderen
 3. Mooi! Echt super!
  Ik was vorige week ook verkouden en voelde me heel belabberd.
  Rustig aan dus!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel!
   Bizar toch, ik was een tijdje terug ook verkouden en er zo goed als vanaf. Vorige week een aantal nachten gekampeerd en verkouden weer thuis, gelukkig is het nu bijna over :D

   Verwijderen
 4. Mooi kraamcadeau in mooie kleuren. Het is prachtig zo bij elkaar.
  Het cadeau is vast in goede aarde gevallen.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooi cadeau zo samen! Prachtige kleuren heb je ook gekozen, leuk zo met dat oker geel! En lang leve youtube he, zo handig als je een nieuwe steek wilt leren :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Ja af en toe even spieken en dan vooral veel zelf stoeien :D
   Het is een fris groene tint en geen geel ;)

   Verwijderen