dinsdag 21 februari 2012

Laptophoes

Vanmorgen na het puzzelen met de Granny squares toch maar even wat anders tussen door. Een hoes voor om de laptop, gehaakt met drie draden en haaknaald tien. Twee draden bruin en één zwarte, geeft een leuk effect en door de dikke naald is het niet veel werk.

Ik heb eerst de breedte bepaald door middel van een ketting lossen te haken. Ietsje korter gelaten want mijn ervaring is dat als je het precies op maat haakt en je met de tweede toer begint het toch nog wat oprekt waardoor het project te wijd word en niet precies past. In dit geval is het gelukt, de laptop past er precies in.

Vervolgens heerlijk simpel met vasten gehaakt en één toer met de verspringende knoopsteek. Deze gebruikte ik hier ook. Het geeft een erg leuk motiefje. De lap zo groot gehaakt zodat de laptop er in past vervolgens 'binnenste buiten' de randen aan elkaar gehaakt. Op het laatst de flap eraan gehaakt. Dit door vasten te haken en elke toer aan het begin en het eind een steek te minderen, hierdoor krijg je de enveloppe vorm. Rekening gehouden met een knoopsgat zodat de hoes ook nog dicht kan.

Patroon voor de verspringende knoopsteek.

Makkelijk zat!4 opmerkingen: