dinsdag 14 februari 2012

Granny square

Ik kreeg een mailtje of ik het patroon ook in het nederlands heb, helaas niet. Dus probeer ik het voor jullie te vertalen..

Haak 5 lossen, maak een ring en sluit met een halve vaste.

Toer 1. Haak 3 lossen, deze telt als eerste stokje, haak nog 15 stokjes in de ring. Sluiten met een halve vaste.
Let op: eerste puff steek bestaat uit 5 lussen, de rest uit 7.

Toer 2. Bevestig een nieuwe kleur met een halve vaste tussen een willekeurige stokje. Haak 2 lossen, 'Puff steek', (volgens mij in het nederlands ananassteek genoemd) in de zelfde steek. *Haak 1 losse om de puff te sluiten, haak 1 losse, puff steek tussen alle volgende stokjes.* tussen * herhalen totdat er 16 puff zijn, sluit toer met halve vaste.

Let op: eerste cluster steek heeft 4 lussen in plaats van 5.

Toer 3. Bevestig een nieuwe kleur met een halve vaste in de gehaakte losse van de vorige toer (tussen de puff steken). Haak 2 lossen, cluster steek in dezelfde 'ruimte', haak 2 lossen, haak een cluster steek in elke 1 losse ruimte, tussen elke cluster steek 2 lossen. Sluit de toer met een halve vaste.

Toer 4. Bevestig een nieuwe kleur met een halve vaste in een willekeurige 2 losse ruimte. Haak 3 lossen, deze telt als eerste stokje, 2 stokjes in zelfde ruimte. *3 halve stokjes in de volgende 2 losse ruimte, 3 halve stokjes in de volgende 2 losse ruimte, 3 halve stokjes in de volgende 2 lossen ruimte, -3 stokjes, 2 lossen, 3 stokjes-*
-allemaal in dezelfde 2 losse ruimte, hier komt een hoek.
Sluit de toer met een halve vaste.

Toer 5. Je kan hier een andere kleur bevestigen, dit heb ik niet gedaan. 3 lossen, vervolgens in elke steek een stokje haken. Voor de hoeken geld, 2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes in dezelfde steek. Sluit de toer met een halve vaste.

Ik hoop dat het zo duidelijk is, zo niet dan hoor ik het graag!

4 opmerkingen: