donderdag 31 maart 2016

Zijde

Op de handwerkbeurs in Zwolle kocht ik deze prachtige streng zijde. Ik heb het altijd al eens willen proberen, gewoon om te voelen en weten hoe het is om er mee te werken.

Allereerst moest natuurlijk de knot omgetoverd worden tot een bol, best even een vervelend klusje. Ik raad jullie aan om het in één keer op te winden en het niet eventjes weg te leggen zoals ik heb gedaan. Het gaat namelijk compleet in de knoop zitten en zie het er dan nog maar weer uit te krijgen, haha. Helaas heb ik er op een gegeven moment toch echt de schaar in moeten zetten en dat is zoooo zonde...

Ik heb een keer het patroon Diamond lace van Wieke gekocht en daar vond ik dit draadje wel perfect voor! Zoals de naam al zegt is het kant dus lekker luchtig, perfect voor een zomerse sjaal toch? Ik heb niet genoeg aan deze ene streng zijde, ik heb het best breed opgezet zodat het straks lekker draagt. Tijdens het haken maar een beetje bedenken wat ik erbij ga doen voor draadje, ik denk aan effen grijs maar nu nog iets vinden wat mooi dun is en het liefst niet glanst.

Het garen werkt niet prettig, het is glad en haakt niet fijn. Maarrrrrr, het is super zacht en het resultaat mag er zijn!! Dus even doorbijten ;)

10 opmerkingen:

  1. Ja, is wennen hè dat soort fijne draden! Ik ben nu bezig met mohair, whoah is echt effe wat anders dan katoentjes. Maar hé! Gewoon doorzetten, het effect is prachtig.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Heel erg wennen, maar wat je zegt, doorzetten zullen we!
      En het haakt vanzelf wel makkelijker ;)

      Verwijderen
  2. Hallo Rianne, Ik find het echt mooi. Ik had erder met merino+zijde (van Malabrigo) gehaakt en dat was zo plezant!!

    Groetjes,
    Ingrid xx
    Myfunkycrochet.blogspot.be

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het wordt echt prachtig! Ook een mooie kleur! Ben benieuwd naar het eind resultaat.....

    Groet, Corine

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Speciaal hoor! Heb ook nog nooit met zijde gewerkt, maar op de foto glanst het mooi en ik ben benieuwd naar het vervolg.
    Fijn weekend alvast!
    Sigrid

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Het ziet er prachtig uit! Jammer dat het niet fijn werkt, toch ook wel erg belangrijk. Ik zou het project dan al snel aan de kant leggen..

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De zijde is glibberig en daardoor floept het al gauw van de haaknaald af, haha. Maar op de één of andere manier went het wel, gaat nu al een stuk beter.

      Ik haal het dan uit of maak het af, het blijft niet gauw liggen. Dat vind ik zonde, helemaal voor zo'n dure bol.

      Verwijderen