vrijdag 8 april 2016

Van vloerkleed naar vloerkleed

Dat klinkt een beetje vreemd he? Ik zal het uitleggen..

Een aantal jaar terug kocht ik een aantal bollen textielgaren in de kleur wijnrood om een vloerkleed mee te haken. Zo gedacht zo gedaan!
Maar echter in de loop van de tijd ging ik mij irriteren aan het kleed. Het was niet zo netjes gehaakt, althans, nu haak ik vele malen netter dus ja wat doe je dan...

Ik heb het hele vloerkleed uitgehaald, gelijk alle knopen en slechte stukken er tussen uit geknipt en alles op bollen gedraaid. Vervolgens zocht ik een aantal fijne kleuren katoen uit, wederom zijn de kleuren geïnspireerd op ons schilderij, en ben ik gaan stoeien..

Natuurlijk kon ik het niet laten om ergens overheen te gaan haken, dat snappen jullie wel toch? ;) Alleen ik kan wel zeggen dat een Wayuu mochila haken makkelijker is dan het haken over textielgaren... Onregelmatig van dikte en het rekt ontzettend, dus erg lastig om een mooi plat vloerkleed te maken.

Ik probeer elke dag een aantal toeren te haken, het is echt stoeien en ik moet vaak stukken uithalen omdat het of gaat golven of krom trekt.. Maar het word wel gaaf!

De aanhouder wint zeggen we dan maar :D

10 opmerkingen:

 1. Dat wordt zeker gaaf! Maar zwaar zal het ook zijn....
  Fijn weekend en veel haakplezier!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Het haakt inderdaad niet licht ofzo, pffff haha. Ik wissel het dan ook af met andere projecten :)

   Verwijderen
 2. Mooi! Ik wil ook nog eens proberen met dun om dik te haken. Geeft een leuk effect!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De aanhouder wint inderdaad! Het wordt zeker en vast prachtig! Maar ik begrijp dat het even vloeken is, met dat rekbare textielgaren.
  Ik supporter voor je!
  Groetjes, Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het wordt wel erg gaaf! En inderdaad, je blijft je toch ergeren aan die foutjes. Ik kan er ook niet tegen! Ik kan het dan beter gelijk uithalen i.p.v verder gaan want het blijft mij dan altijd toch storen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Tsja, ik wil wel een plat vloerkleed natuurlijk haha.

   Verwijderen